Fiets- en wandelnetwerk Ontdek de Plek, WOII in Hoevelaken en Nijkerkerveen


Evenementgegevens


De Bibliotheken Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken, Max Voskuilen en Amarch bieden fiets- en wandeltochten aan met het thema 75-jaar bevrijding. De tochten voeren langs plaatsen en bezienswaardigheden van historisch belang uit de Tweede Wereldoorlog. De tochten blijven digitaal  en gedrukt ook na het herdenkingsjaar beschikbaar.
Op zaterdag 18 april wordt het fiets- en wandelnetwerk  bij de bunker aan de Weldammerlaan feestelijk geopend door burgermeester G.D.Renkema en op zondag 19 april voert toneelgroep ‘Het Gebeuren’ een memorabele opvoering uit op verschillende knooppunten van het routenetwerk.

Datum: 18 april 2020, daarna op eigen gelegenheid te wandelen of te fietsen.
Tijd: 10.30 opening door burgermeester G.D.Renkema
Locatie: bunker Weldammerlaan 9
E-mail:

Een gezonde, ontspannende  activiteit langs interessante historische locaties en zichtpunten in Hoevelaken en omgeving. De routes voeren langs onder meer monumenten, een opengestelde bunker, historische boerderijen, kerkhoven, en andere plaatsen waar in de tweede wereldoorlog veel is gebeurd. Naast het WO2 thema worden ook andere historische bezienswaardigheden opgenomen, waardoor de routes ook na het herdenkingsjaar relevant en beschikbaar blijven om langs te wandelen of te fietsen.
Meer informatie: , www.amarch.nl