Openstelling bunker Weldammerlaan


Evenementgegevens


De bunker aan de Weldammerlaan te Hoevelaken wordt permanent opengesteld voor publiek. Het is een Duitse bunker die in het laatste jaar van de oorlog is gebouwd en aan het betonwerk zijn bijzondere details te zien. De bunker is rondom en van binnen te bekijken en worden voorzien van informatieborden en panelen.

Deze bunker wordt samen met de fiets- en wandelroute op 18 april feestelijk geopend door burgermeester G.D. Renkema. Op 19 april voert toneelgroep Het Gebeuren langs de route memorabele toneelstukken op.

Datum: 18 april, en op 19 april toneelgroep ‘Het Gebeuren’
Tijd: 10:30 uur burgermeester G.D.Renkema
Locatie: Weldammerlaan 9, Hoevelaken
E-mail:
Facebook: Amateur archeologie- en historieclub Hoevelaken
Website: www.amarch.nl

In Hoevelaken hebben meerdere verdedigingswerken gestaan, waarvan de bunker aan de Weldammerlaan de enige overgebleven in het dorp is. Het is een Duits type R703, gebouwd in het najaar van 1944 en begin 1945. De bunker staat gericht op het zuidwesten en had een PAK 88mm kanon om de geallieerden tegen te houden.

De bunker wordt door Amarch in zo origineel mogelijke staat teruggebracht, in samenwerking van stichting Grebbelinie, de bibliotheken Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkveen, en de eigenaren van de bunker. Voor de kenners zijn een aantal bijzondere details aan de bunker te zien. In en bij de bunker zal meer te lezen zijn over dit verdedigingswerk.